Πολιτική

Αυτό είναι το δώρο Πούτιν σε Τσίπρα

Ο πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου τις Κριμαίας Γκεόργκι Μουράντοβ, αποκάλυψε στον γγ του Ελληνο-ρωσικού συνδέσμου, αντιπτέραρχο ε.α. Παύλο Χρήστου, το δώρο του Πούτιν στον Τσίπρα κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου.
Επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποίησε από 29 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-ρωσικού Συνδέσμου, αντιπτέραρχος ε.α. Παύλος Χρήστου, με πρόσκληση του Αναπληρωτή Προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου της Κριμαίας και Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας των λαών Ελλάδας — Κύπρου πρέσβη Γκεόργκι Μουράντοβ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Μόσχας-Κιέβου μετά τα όσα συνέβησαν στα Στενά του Κερτς, η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου στη Μόσχα και η στενότερη συνεργασία των Συνδέσμων φιλίας Ελλάδας — Ρωσίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ.κ. Μουράντοβ και Χρήστου.
Σε ό,τι αφορά την επίσημη επίσκεψη τού Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το sputniknews.gr, ο κ. Μουράντοβ αποκάλυψε πως ο Σύνδεσμος Φιλίας των Λαών Ελλάδας — Κύπρου ετοίμασε ένα δώρο στον Έλληνα Πρωθυπουργό, το οποίο θα δοθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Συγκεκριμένα στον κ. Τσίπρα θα δοθεί ακριβές αντίγραφο της παλιάς σημαίας των ελληνικών στρατευμάτων της τσαρικής Ρωσίας που είχε εκδοθεί από την Μεγάλη Αικατερίνη πριν την επανάσταση του 1821. Η σημαία αυτή φυλάσσεται στα Αρχεία του Ερμιτάζ.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top