Ελλάδα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ήταν ακριβώς 21:18 το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008, όταν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «ανέβηκε» η είδηση που θα έβαζε φωτιά στην Αθήνα.

«Μόλις έλαβα ενα τηλεφωνημα απο συντροφο,οπου μου ανεφερε οτι στη Μεσολλογιου εγινα καποιες συγκρουσεις κι ενα παιδι χτυπηθηκε απο πλαστικη σφαιρα μπατσου και ειναι παρα πολυ σοβαρα ,εφτασε ασθενοφορο και το πανε στον Ευαγγελισμο..Διασταυρωστε την πληροφορια εσεις που ειστε αθηνα».

Η είδηση ήταν σωστή, όμως η σφαίρα δεν ήταν πλαστική και ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ήταν ήδη νεκρός. Είχε βγεί στα Εξάρχεια μαζί με τον φίλο του Νίκο Ρωμανό, για την ονομαστική εορτή του δευτέρου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο νεαροί όταν συνάντησαν το περιπολικό με τους Κορκονέα και Σαραλιώτη, αρχικά υπήρξε ένας λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ τους και ίσως τους πέταξαν και ένα μπουκάλι νερό. Οι Κορκονέας και Σαραλιώτης στάθμευσαν το περιπολικό, και κινήθηκαν πεζή προς τη Μεσολογγίου. Οταν συνάντησαν τα παιδιά, ο Κορκονέας «τράβηξε» το όπλο και πυροβόλησε σε ευθεία βολή τον 15χρονο. Ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος.

Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί και οι αντιδράσεις των νεαρών που τραβάνε το βίντεο. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία θα ξεκινήσουν λίγη ώρα μετά και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη νύχτα, με τους διαδηλωτές να δίνουν «ραντεβού» για οργανωμένη πορεία την επομένη.

Κατά τις 22:00 έχει ήδη επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ολοένα και μεγαλύτερα πλήθη συγκεντρώνονται γύρω από το Πολυτεχνείο, την πλατεία Εξαρχείων, το σημείο της δολοφονίας και οι συγκρούσεις κλιμακώνονται.

Τις επόμενες ημέρες οι συγκρούσεις θα κλιμακωθούν και για πάνω απο 10 ημέρες η Αθήνα θα βρεθεί στο έλεος των διαδηλωτών που καίνε την πόλη

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top