Διεθνή

«Βράζει» η Γαλλία! Έκτακτα μέτρα ασφάλειας με 65.000 αστυνομικούς ενόψει νέων κινητοποιήσεων από τα Κίτρινα Γιλέκα

Έκτακτα μέτρα με την ανάπτυξη 65.000 αστυνομικών σε όλη την Γαλλία θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο υπό τον φόβο νέων βίαιων διαδηλώσεων από τα «Κίτρινα Γιλέκα»!

Ενώ το Μέγαρο των Ηλυσίων υποχώρησε στις απαιτήσεις των διαδηλωτών ακυρώνοντας την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων, είναι σαφές ότι ο θυμός παραμένει και έχει επεκταθεί πλέον στους μαθητές γυμνασίου, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους οδηγούς φορτηγών, τους σιδηροδρομικούς εργάτες.

Σε ολόκληρη τη Γαλλία, οι κλήσεις για μετάβαση στο Παρίσι και αναστάτωση της καθιερωμένης τάξης πολλαπλασιάζονται. Το περασμένο Σάββατο ένας νεαρός που διέσχισε το Le Figaro κοντά στο σταθμό Saint-Lazare ήδη φώναζε: «Δεν πρόκειται για επίδειξη, είναι η Επανάσταση!» Το βράδυ της Τετάρτης, στην τηλεόραση BFM, ένας από τους ηγέτες του κινήματος, Eric Drouet, δήλωσε ότι θέλει να «επιστρέψει» στο Σάββατο του Elysee.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι η ασφάλεια των Γαλλικών και των θεσμικών μας οργάνων», επέμεινε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ. Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναφέρει μια «πραγματική ριζοσπαστικοποίηση ορισμένων Κίτρινων Γιλέκων και μια «κινητοποίηση εκ μέρους της εξαιρετικά στενής και της εξαιρετικά αριστεράς ».

Για να αποφευχθεί ένα ακόμη μαύρο Σάββατο στο Παρίσι, οι αρχές παίρνουν τα μέτρα τους.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων της χωροφυλακής ή η παρουσία στρατιωτικών για την ενίσχυση των μόνιμων φρουρών ασφαλείας των κτιρίων της κυβέρνησης και άλλων θεσμών.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top