Πολιτική

Δείτε που κατεβαίνει υποψήφιος ο Μητσοτάκης

Την υποψηφιότητα του στο Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Ίλιον.

Όπως δήλωσε θα ηγηθεί προσωπικά του αγώνα της ΝΔ ψηφοδέλτιο του Δυτικού Τομέα, γιατί η καρδιά του κόμματος χτυπά πάντα πιο δυνατά στα δυτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό, τονίζοντας, «όταν είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια, έσπευσαν να μας χαρακτηρίσουν ακροδεξιούς. Κάποιοι έμπλεξαν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Ήρθε πριν λίγες ώρες ο Ζάεφ και μίλησε για την ανάγκη να διδάσκεται δήθεν η μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα. Όταν είπαμε ότι δεν εκχωρούμε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, αυτό εννοούσαμε. Η ΝΔ είναι και θα είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε σε υψηλούς τόνους και στην κατηγορία του Αλέξη Τσίπρα ότι θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πολιτικές του ΔΝΤ. «Ποιος το είπε αυτό; Αυτός που έφερε το 3ο μνημόνιο, έκλεισε τις τράπεζες και ο υπουργός του κάλεσε το ΔΝΤ, φορτώνοντας τη χώρα 10 δις αχρείαστα μέτρα;», αναρωτήθηκε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα. «Είμαστε με το λαϊκισμό ή με την αλήθεια; Με τον ερασιτεχνισμό μιας ανίκανης κυβέρνησης; Είμαστε με την πρόοδο ή την συντήρηση; Με την Ελλάδα και τους πολλούς ή με κάποιους λίγους πελάτες του συστήματος;»

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες, τάζοντας λίγες προσλήψεις στο δημόσιο. «Δεν τρώνε οι έλληνες άλλο σανό. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο κ. Τσίπρας. Θα τον τιμωρήσουν στις εκλογές και θα δώσουν ισχυρή εντολή στη ΝΔ», τόνισε.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top