Επιστήμες

Εαν δείτε αυτά τα σημάδια στα νύχια σας, θα πρέπει να δείτε το γιατρός σας!

Η πιο συχνή αιτία πίσω από τις αλλαγές στα νύχια είναι η ζημιά στη βάση του νυχιού σας ή κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο.

Εάν τα σημάδια αυτά δεν φύγουν από μόνα τους σε μερικούς μήνες, τότε, πρέπει να δείτε γιατρό.

H Λευκονυχία μπορεί να εμφανιστεί ως μια λευκή γραμμή ή κηλίδες στα νύχια σας.

Μπορεί να σημαίνει:

Έλλειψη πρωτεΐνης ή ψευδαργύρου

Εάν έχετε οριζόντια σημάδια, μπορεί να είναι λόγω ανεπαρκούς πρωτεΐνης. Εάν υπάρχουν ραβδώσεις στα νύχια σας, το σώμα σας μπορεί να μην έχει ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που βρίσκεται συνήθως στο ανθρώπινο σώμα.

Ονυχομυκητίαση

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια μπορεί να υποδεικνύουν κονδυλώματα και μύκητες (ονυχομυκητίαση) ή ψωρίαση και έκζεμα,που μπορεί να επηρεάσουν τα νύχια. Αν εμφανίζονται στα νύχια σας λευκές κηλίδες ή λωρίδες, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μυκήτων.

Ηπατική νόσο, νεφρική νόσο ή αναιμία

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι αλλαγές των νυχιών μπορεί να είναι συμπτώματα σοβαρών ασθενειών όπως η κίρρωση και η ηπατίτιδα. Καλύτερα να πάτε στο γιατρό σας για να βεβαιωθείτε.

Σαρκοείδωση

Οι μικρές λευκές κηλίδες στα νύχια σας, μπορεί επίσης να είναι ένα από τα επτά προειδοποιητικά σημάδια της σαρκοείδωσης – ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα, τους πνεύμονες και άλλα όργανα.

Προβλήματα θυρεοειδούς αδένα

Όταν το νύχι είναι μαλακό και έχει λευκά στίγματα, είναι μια κατάσταση γνωστή ως νύχι του Plummer. Λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε προβλήματα με το θυρεοειδή σας αδένα και υποθυρεοειδισμό.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top