Πολιτική

Θεοδωράκης για συμφωνία των Πρεσπών: Δεν θα σιωπούμε στα παράλογα που λένε οι Σκοπιανοί

«Η θέση μας είναι από την αρχή ξεκάθαρη. Θέλουμε λύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σιωπούμε στα παράλογα που λένε –όταν λένε- οι γείτονες μας».

Αυτό τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη στάση του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει ότι «η συμφωνία αναφέρει ότι η γλώσσα της πΓΔΜ ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Επίσης, έχουν δεχθεί ότι δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την κουλτούρα και την κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Όλα αυτά πρέπει να καθρεφτιστούν στο Σύνταγμα τους. Αν υπαναχωρήσουν από αυτά τότε προφανώς δεν υπάρχει συμφωνία».

Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Θεοδωράκης καλεί αυτή τη Βουλή να «ανάψει το πράσινο φως», συνιστώντας «να μην θυσιάσουμε την αναθεώρηση στην πολιτική σύγκρουση και να τα ξαναδούμε όλα ψύχραιμα στην επόμενη Βουλή», ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές του Ποταμιού να συνεργαστούν, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «το Ποτάμι έχει πάρει μια και μόνο μια απόφαση: αυτόνομη πορεία».
Σημείωσε ωστόσο, πως «δεν αλυσοδένουμε κανέναν. Αν κάποιος θέλει να πάει με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ας αφήσει την έδρα του και ας το κάνει. Έχω βαρεθεί να ασχολούμαι με αυτά τα σενάρια» κατέληξε.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top