Διεθνή

Καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 36χρονο σέρφερ

Τον σοβαρό τραυματισμό ενός 36χρονου σέρφερ προκάλεσε η επίθεση ενός καρχαρία στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αυστραλία.

Ο σέρφερ, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εξασκούσε το άθλημά του κοντά στην ακτή του Σκοτς Χεντ, περίπου 490 χλμ βορείως του Σίδνεϊ, όταν του επιτέθηκε ο καρχαρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλλίας. Από την επίθεση τραυματίστηκε στην κνήμη.

«Ο άνδρας φέρει τραύμα κάτω από το γόνατο του δεξιού ποδιού. Έχει έξι βαθιές σχισμές κι έχει χάσει πολύ αίμα», τόνισαν νοσοκομειακές πηγές από την ίδια περιοχή.

Οι αρχές βάσει των στοιχείων δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν ακριβώς σε ποιο είδος ανήκε ο καρχαρίας που επιτέθηκε στον σέρφερ. Πρόκειται για την όγδοη παρόμοια επίθεση μέσα σε τρεις μήνες στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας. Οι αρχές, για την προστασία του πληθυσμού, εξετάζουν μέτρα πρόληψης, όπως η χρήση τηλεκατευθυνόμενων ιπτάμενων μέσων (drones) παρακολούθησης των ακτών και μίας «έξυπνης» γραμμής προειδοποίησης για την παρουσία καρχαριών.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top