Διεθνή

Κι άλλη «βόμβα» ρίχνει ο Ζάεφ: Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την μακεδονική γλώσσα

Νέες «ρουκέτες» εξαπολύει ο Ζόραν Ζάεφ, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας, ως μέλος της οικογένειας των νοτιο-σλαβικών γλωσσών κι ότι αυτό αναφέρεται ρητά και στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τους ελιγμούς των προηγούμενων ημερών, μετά τις δηλώσεις του για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων «ξαναχτυπά», κάνοντας νουθεσίες και προς την ελληνική πλευρά, σημειώνοντας ότι πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με σκοπιανά ΜΜΕ που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ο κ. Ζάεφ τονίζει στις αναφορές του, ενόψει και της ψηφοφορίας στην σκοπιανή Βουλή των συνταγματικών αλλαγών που προϋποθέτει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την FYROM, ότι «αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση και ότι αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα».

Ερωτηθείς έναν κρίνει ότι κάποιες από τις δηλώσεις του σχετικά με τη μακεδονική γλώσσα δεν συνάδουν με την Συμφωνία των Πρεσπών και αν γνωρίζει ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ένα παράρτημα με πρόσθετες δεσμεύσεις που να αφορά αυτό του τμήμα της Συμφωνίας, ο ζόραν Ζάεφ απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top