Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας στη Χαλυβουργική

Με αφορμή τις εξελίξεις στην εταιρεία, το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στη Χαλυβουργική.

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, «το “λουκέτο” στη Χαλυβουργική, μετά τη διακοπή ηλεκτροδότησης του εργοστασίου, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία» αλλά «είναι το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, που οδηγεί βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας να κλείνουν, ενώ θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάπτυξη προς όφελος του λαού».

«Τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά οι επιχειρήσεις ανοίγουν και κλείνουν, αποκλειστικά με κριτήριο τη μεγαλύτερη καπιταλιστική κερδοφορία και με θύματα κάθε φορά τους εργαζόμενους» συνεχίζει το ΚΚΕ.

Επίσης, σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι της χώρας, μπορούν να βγάλουν «πολύτιμα συμπεράσματα, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα, για τα οποία αγωνίστηκαν οι συνάδελφοι τους στο διπλανό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, με τον εννεάμηνο ηρωικό απεργιακό αγώνα, ο οποίος στοχοποιήθηκε κι ενοχοποιήθηκε, με βρώμικο πόλεμο, ότι δήθεν ευθύνεται για το κλείσιμο του εργοστασίου».

«Το δικαίωμά τους στη σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα δε χαρίζεται από κανέναν. Κατακτιέται με τον αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top