Ελλάδα

Συμμορία νεαρών τσιγγάνων που «ξάφριζε» καταστήματα είχε κάνει λεία 10.000 ευρώ

Στη σύλληψη ενός 19χρονου και ενός 17χρονου Ρομά, που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα που έγιναν τον τελευταίο μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου, της Ηράκλειας και του Λιθότοπου Σερρών καθώς και στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη οι Αρχές.

Με την εξιχνίαση της ίδιας υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία από ακόμα 3 ανήλικους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας.

Όπως διαπιστώθηκε από τα παραπάνω νεαρά άτομα, διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, παραβιάζοντας τις εισόδους ή σπάζοντας τις τζαμαρίες των καταστημάτων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τον τελευταίο μήνα αφαίρεσαν από έξι καταστήματα σε Σιδηρόκαστρο, Ηράκλεια και Λιθότοπο Σερρών και από ένα κατάστημα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, χρήματα και διάφορα προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Επίσης το ίδιο διάστημα διέρρηξαν ακόμα τρία καταστήματα στις ίδιες περιοχές των Σερρών, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Για την παράνομη δραστηριότητά τους χρησιμοποίησαν δύο κλεμμένα οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
• ένας φορητός πομποδέκτης,
• 2 μαχαίρια,
• το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και
• μέρος των κλοπιμαίων από τις παραπάνω κλοπές.

Επίσης κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 19χρονου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top