Διεθνή

Τους… ψέκασε η Τερέζα: «Καθάρισε» στο άψε σβήσε με την πρόταση μομφής

Δεν εγκρίθηκε τελικά η πρόταση μομφής κατά της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, την οποία τ είχαν υποβάλει 48 βουλευτές του κόμματός της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξασφάλισε την στήριξη 200 σε σύνολο 315 βουλευτών. Αντίθετα κατά ψήφισαν 117 βουλευτές.

H κ. Μέι οδεύει τώρα για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit.

Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αρχηγία της στους Τόρις για τον επόμενο ένα χρόνο, και θα μπορέσει να συνεχίσει την διαδικασία για Brexit.

Λίγη ώρα πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, βρετανικά μέσα με πρώτο το BBC μετέδιδαν ότι η πρωθυπουργός επέστρεψε χαμογελαστή στην Ντάουνινγκ Στριτ, προϊδεάζοντας για  θετικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδιδε ότι σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσαν δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Περίπου δύο ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προχώρησε σε έναν ακόμη ελιγμό. Για να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών στην ψηφοφορία, τους ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει τη «μάχη» στις επόμενες βρετανικές εκλογές, το 2022.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top