Ελλάδα

Φάμελλος: Αυτός ο Προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω

Ο Προϋπολογισμός του 2019 αλλάζει το πλαίσιο της πολιτικής, καθώς υπάρχει σε αυτόν προοδευτική φιλοκοινωνική αντζέντα, υπάρχουν πολιτικές δεσμεύσεις για δημόσια αγαθά όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια, τόνισε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος κατηγόρησε την ΝΔ ότι την ενοχλεί πολύ αυτό γιατί απομακρύνεται το σενάριο επιστροφής της στην εξουσία.

«Γι” αυτό κι αυτή η έξαλλη συμπεριφορά, αυτή η ακροδεξιά ταυτότητα, γι” αυτό οι συμμαχίες με περίεργα κέντρα οικονομικά και εκδοτικά, και ποιος ξέρει με τι ανταλλάγματα να έχουν δοθεί από τώρα» είπε ο κ. Φάμελλος και ρώτησε: «Φαντάζεστε να τους άφηνε ο ελληνικός λαός να επιστρέψουν, αφού τώρα ξεπούλησαν εθνικά και λαϊκά συμφέροντα σε καναλάρχες και παίζουν από τώρα το παιχνίδι των ψεύτικων πρωτοσέλιδων;».

«Όμως εμείς καταφέραμε, όχι απλώς να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά και να εισαγάγουμε και το περιβάλλον ως βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής, γιατί θέλουμε να υπάρχει πραγματικό προϊόν, μακροπρόθεσμη εργασία, βιώσιμη ανάπτυξη ποιότητα ζωής, επαρκείς πόροι στη χώρα μας» είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε πως ο Προϋπολογισμός έχει ενσωματωμένο το περιβάλλον ως στοιχείο της παραγωγής ανασυγκρότησης του κόστους δημόσιας λειτουργίας.

Γι” αυτό πλέον, όπως ανέφερε, υπάρχουν δασικοί χάρτες και εθνική στρατηγική για να παράγεται εθνικό προϊόν. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τακτοποίηση σε περιοχές εθνικών δρυμών, περιοχές Natura, ρέματα, παραλίες, αναδασωτέα από πυρκαγιά – και με την καινούργια νομοθέτηση και στο Μάτι απαγορεύεται να υπάρχουν μικροί δρόμοι και κλειστό μέτωπο στην παραλία και να μην υπάρχει πράξη οικοδομής στους δρόμους και στην παραλία στο Μάτι.

«Κανένα παραθυράκι δεν θα υπάρχει στην αυθαίρετη δόμηση» σημείωσε και υπογράμμισε ότι ταυτοχρόνως υπάρχουν πόροι 2,5 δισ. ευρώ που εισέρχονται στην αγορά των αποβλήτων, δημιουργώντας ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο.

«Γιατί η χώρα έχει πλέον στρατηγική για την κυκλική οικονομία και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και όλα αυτά αποδεικνύουν την πολύ μεγάλη στροφή που πρέπει να κάνουμε όλοι μπροστά στον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής» παρατήρησε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος. Αυτός ο Προϋπολογισμός – κατέληξε – αποδεικνύει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top