Διεθνή

Χρυσώνουν τον «σουλτάνο»: Σάλος στην Τουρκία για τα έξοδα του Προέδρου

Ξεκίνησαν στην ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης οι συζητήσεις για τον Προϋπολογισμό του 2019, ο οποίος προετοιμάστηκε για πρώτη φορά από την Προεδρία της Δημοκρατίας , βάσει του νέου συστήματος διακυβέρνησης.
Ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός οικονομικών Αλμπαϊράκ που κατέθεσε τον Προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισε “αποταμιευτικό”, με περικοπές για την βελτίωση της οικονομίας.

Ο Προϋπολογισμός αμέσως μετά την κατάθεση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, για την αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για την Προεδρία και τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα οι δαπάνες για τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων από 7,7 δις λίρες, ανέρχονται στα 10, 5 δις. Αυξάνονται δηλαδή κατά 34,36%.

Οι δαπάνες για την Προεδρία από 845 εκατ. λίρες το 2018 αυξάνονται σε 2 δις 813 εκατ. λίρες!! Αύξηση ρεκόρ για μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση.

Οι περικοπές που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό είναι περίπου 56% στα κονδύλια των υπουργείων έρευνας, τεχνολογίας, μεταφορών και υποδομών καθώς και ενέργειας.

Εύλογο να περικοπούν τα κονδύλια της έρευνας και τεχνολογίας. Τι χρειάζονται τα παιδιά την έρευνα , την επιστημονική γνώση αφού υπάρχει η θρησκευτική παιδεία…

Εύλογη επίσης η αγορά 350 καινούργιων αυτοκινήτων για την Προεδρεία, την ώρα που κλείνουν επιχειρήσεις και αυξάνεται η ανεργία…

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό τόνισε ότι “αυτός δεν είναι κρατικός προϋπολογισμός, αλλά προϋπολογισμός του σαράι”.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top