Διεθνή

Ευκαιρία! Έχουν πέσει οι τιμές στο Ντουμπάι – Δείτε με πόσα χρήματα μένετε σε πεντάστερο ξενοδοχείο

Κάθε φορά που επισκέπτεται κάποιος τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάτι καινούργιο έχει προστεθεί στο φουτουριστικό τοπίο. Από ένα γυάλινο κτίριο που αγγίζει τον ουρανό μέχρι ένα hi tech θέρετρο.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα τεχνητά νησιά, γνωστά ως Palm Islands –τα οποία έχουν καταχωρηθεί ως το σύμβολο του Ντουμπάι και της ραγδαίας ανάπτυξης του;

Το Palm Jumeirah θεωρείται το μεγαλύτερο τεχνητό νησί του κόσμου, μέρος του πιο εντυπωσιακού τεχνητού αρχιπελάγους. Η στεριά που δημιουργήθηκε με τεχνητό τρόπο σχηματίζει έναν φοίνικα και η εμπειρία διαμονής σε ένα από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του νησιού είναι τουλάχιστον «σουρεάλ», όπως σημειώνει το business insider που επαναφέρει στο προσκήνιο το φουτουριστικό θαύμα των ΗΑΕ μέσα από την μαρτυρία ενός επισκέπτη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Business Insider, Χάρισον Τζέικομπς, μπορεί σήμερα κάποιος να διαμείνει σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο μόνο με 180 δολάρια χάρη στην υπερπροσφορά καταλυμάτων.

Στο τεχνητό νησί που εκτείνεται στον Περσικό Κόλπο συνυπάρχουν οι απέραντες αμμουδερές παραλίες με τις παραθαλάσσιες βίλες και τους φοίνικες με τα υπερσύγχρονα mall.

Το τεχνητό αρχιπέλαγος είναι ο πυρήνας της τουριστικής στρατηγικής του Ντουμπάι με στόχο να γίνει ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο μέχρι το 2025.

Ήδη το Ντουμπάι είναι η τέταρτη πόλη σε επισκεψιμότητα στον κόσμο σύμφωνα με την Mastercard’s Global Destination Cities Index.

Το Palm Jumeirah – το μοναδικό από τα τρία τεχνητά νησιά που έχουν ολοκληρωθεί – συνδυάζει την σύγχρονη αρχιτεκτονική και την μοντέρνα τεχνολογία. Όχι όμως δίχως να αφήσει το οικολογικό του αποτύπωμα. Το τεχνητό νησί έχει χαρακτηριστεί ως μια «ορατή ουλή» εξαιτίας της ζημιάς που προκαλεί στο περιβάλλον.

Να υπενθυμίσουμε πως το μεγαλύτερο στοίχημα για τα ΗΑΕ ήταν η απολύτως οικοευαίσθητη πόλη Masdar όπου σχεδόν όλη η ενέργεια που θα απαιτείται για τις ανάγκες της θα παράγεται εκεί. Ο στόχος ήταν η Masdar City – η οποία ανήκει στο Άμπου Ντάμπι- να αναδειχθεί ως το παγκόσμιο οικολογικό και ενεργειακό κέντρο και τα Εμιράτα να χαρακτηριστούν «Πράσινα».

Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που τα άλλα δυο τεχνητά νησιά του αρχιπελάγους, το Palm Jebel και το Palm Deira έχουν μείνει «μετέωρα», αφού οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια.

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top