Αθλητισμός

Euro 2028 και Μουντιάλ 2030 θα διεκδικήσουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία

Κοινή υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2028 και του Μουντιάλ 2030, θα καταθέσουν η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Όχι μόνο το Μουντιάλ του 2030 αλλά και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2028 θα διεκδικήσουν Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας στις δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς για το λόγο αυτό θα συγκροτηθεί 16μελης επιτροπή (4 εκπρόσωποι από κάθε μια χώρα) προκειμένου να καταρτήσουν το σχετικό φάκελο.

Όπως είπε ο Σέρβος πρόεδρος ο φάκελος θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 καθώς οι τελικές επιλογές για τις επίμαχες διοργανώσεις θα γίνουν τον Ιούνιο του 2022.

«Δεν είναι μόνο τα στάδια αλλά και οι κλίνες και τα άλλα έργα υποδομών» πρόσθεσε ο κ. Βούτσιτς έχοντας εξ αριστερών του τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην προσπάθεια αυτή αναφέρθηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για φιλόδοξο στόχο να διεκδικήσουν οι τέσσερις χώρες ή το Μουντιάλ ή το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

«Για εμάς η διοργάνωση μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης είναι κάτι παραπάνω από στόχος, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την περιοχή των Βαλκανίων για τη συνεργασία. Θέλουμε από αυτή την πρωτοβουλία να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπόρο στον κόσμο».

«Είναι δύσκολος αλλά ωραίος στόχος θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε μια από τις δύο διοργανώσεις. Μπορούμε να τις κερδίσουμε και να κάνουμε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στην ιστορία και των δύο θεσμών» κατέληξε για το θέμα ο κ. Τσίπρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top