Πολιτική

Προϋπολογισμός 2019: Πέρασε με 154 ψήφους υπέρ και 143 κατά

Ολοκληρώθηκε στις 22:45 η ηλεκτρονική ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού του 2019, ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

154 «ναι» – 143 «όχι» επί 297 παρόντων – Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ψηφίζει μεν τον προϋπολογισμό, αλλά όχι την πρόβλεψη να μην περνούν από τον έλεγχο της Βουλής τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και Μακεδονίας-Θράκης

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι ψηφίζει μεν τον προϋπολογισμό, αλλά όχι την πρόβλεψη για να μην περνούν από τον έλεγχο της Βουλής τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών, Αμυνας και Μακεδονίας-Θράκης.

«Ναι» στον προϋπολογισμό είπε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κάλεσε εμμέσως τον κ. Σαρίδη να παραδώσει την έδρα του αν θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ διαφορετικά θα είναι αποστάτης που θα εξαφανιστείς τις εκλογές,ενώ επέκρινε και τα κόμματα που δέχονται βουλευτές άλλων κομμάτων

«Αποστάτης είναι όποιος εκλέγεται με ένα κόμμα και διαφωνεί κάποια στιγμή με κάτι αλλά δεν παραδίδει την έδρα. Να διαφωνήσεις έχεις δικαίωμα, να προδώσεις δεν έχεις. Να πας σπίτι σου και την ώρα των εκλογών να πράξεις κατά συνείδηση. Έχουν κάνει μεγαλύτερο λάθος από τους βουλευτές, τα κόμματα που τους απεδέχθησαν» είπε από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Λεβέντης, είχε δηλώσει πάντως ότι δεν πρόκειται να διαγράψει τον κ. Σαρίδη. Αν το πράξει τελικώς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ενωσης Κεντρώων διαλύεται καθώς πέφτει από το όριο των πέντε βουλευτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευρά κοινοιβουλευτικών «προνομίων» (χρόνος ομιλίας, σειρά ομιλητή, γραφεία κ.λπ).

Comments


Δημοφιλέστερα

To Top