Διεθνή

Αυτό πιστεύουν οι Βρετανοί για την συμφωνία της Μέι με τους Ευρωπαίους περί Brexit

Χαμηλό ποσοστό ρεκόρ, μόλις 18% των Βρετανών ψηφοφόρων, πιστεύει πως η συμφωνία που πέτυχε η πρωθυπουργός Μέι για το Brexit είναι αυτή που πρέπει.

Αυτό έδειξε δημοσκόπηση της εταιρείας ORB που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλάμβανε πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα επαναδιαπραγματευθούν τη συνθήκη για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Όταν ερωτήθηκαν αν πιστεύουν πως η Μέι έχει τη σωστή συμφωνία, 59% των ερωτηθέντων διαφώνησαν, 21% είπαν πως δεν γνωρίζουν και 18% συμφώνησαν, ποσοστό που είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη δημοσκόπηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε μήνα από τα τέλη του 2016 και παρακολουθεί τις απόψεις για τη διαπραγμάτευση του Brexit σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η καλύτερη και η μόνη δυνατή συμφωνία», δήλωσε στο μεταξύ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν ερωτήθηκε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή η Μέι με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε επίσης ότι δεν σχεδιάζονται συνομιλίες μεταξύ διαπραγματευτών των δύο πλευρών καθώς «οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε πως η συνομιλία του Γιούνκερ με την Μέι την Παρασκευή ήταν «φιλική» και πως οι δυο τους θα μιλήσουν και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top