Διεθνή

Δραματική έκκληση της Ενωσης Αμερικανων Πιλότων για άρση του Λουκέτου- Κίνδυνοι στην ασφάλεια σε αεροδρόμια και πτήσεις

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πιλότων των ΗΠΑ προς τον Τραμπ για την άρση του λουκέτου στο κράτος, καθώς όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο, ενέχονται μεγάλοι κίνδυνοι για την ασφάλεια των πτήσεων.

Σε επιστολή με ημερομηνία την 2α Ιανουαρίου, ο Πιλότος Joe DePete, τονίζει πως «εκπροσωπώντας 61 χιλιάδες πιλότους της the Air Line Pilots Association, International (ALPA), σας γράφω αυτήν την επιστολή για να σας κάνω έκκληση να πάρετε τα ανάλογα μέτρα και να κάνετε τα απαραίτητα βήματα για να τελειώσει η ιστορία με το λουκέτο, καθώς επηρεάζονται ποικιλοτρόπως τα συστήματα και οι έλεγχοι ασφαλείας των πτήσεων».

Σύμφωνα τόσο με την συγκεκριμένη επιστολή όσο και με καταγγελίες των ιθυνόντων, γίνονται σαφώς λιγότεροι έλεγχοι σε σχέση με πριν όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας για τους επιβάτες, ενώ επηρεάζονται και άλλες λειτουργίες του συστήματος λόγω της στάσης πληρωμών.

Μάλιστα ενδεικτικό είναι πως εργαζόμενοι στον τομέα της ασφάλειας που σταμάτησαν να πληρώνονται, το περασμένο Σαββατοκύριακο δήλωσαν ομαδικά ασθενείς σε τέσσερα μεγάλα Αεροδρόμια των ΗΠΑ κάτι που δημιουργεί επιπρόσθετο πονοκέφαλο στους αρμοδίους. Τέλος ο DePete επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι που βιώνουν την στάση πληρωμών θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και σε προσωπικό επίπεδο καθώς οι οικονομικές τους υποχρεώσεις τρέχουν και δημιουργούνται εκκρεμότητες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top