Διεθνή

Η FAZ προειδοποιεί: Επίθεση στη Bundestag και τη Δημοκρατία το «χτύπημα» των χάκερ σε βουλευτές

Η μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων Γερμανών βουλευτών συνιστά επίθεση στη Bundestag και κατά συνέπεια στην ίδια τη δημοκρατία, προειδοποιεί η FAZ.

«Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιες πηγές ή δίκτυα προήλθαν τα δεδομένα, πόσο μάλλον ποιος κρύβεται πίσω από την παραβίαση: το οργανωμένο έγκλημα, πολιτικοί εξτρεμιστές, ή ίσως ακόμη κράτη όπως η Κίνα ή η Ρωσία», γράφει η γερμανική εφημερίδα, για το χτύπημα των χάκερ σε Γερμανούς πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα.

Τα στοιχεία για τις δραστηριότητες των χάκερ, όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύπτονται εύκολα, σημειώνει το δημοσίευμα. ««Ο ένοχος ή οι ένοχοι δεν μπορούν πραγματικά ποτέ να εντοπιστούν, αλλά έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τι μπορούν να κάνουν – και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν κυριολεκτικά να επωφεληθούν από την επίθεση», επισημαίνει.

Ακόμη κι αν δεν περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες τα δεδομένα που διέρρευσαν, «κάθε ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών δεδομένων αντιπροσωπεύει μια δυνητική υπόθεση εκβιασμού», προειδοποιεί η FAZ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα θύματα των χάκερ ήταν και η Ανγκελα Μέρκελ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top