Πολιτική

Κυβέρνηση με δεκανίκια: Αυτοί είναι οι «6» πρόθυμοι των Πρεσπών – Τι κερδίζουν

Εκτός απροόπτου, ο Αλέξης Τσίπρας και με τις ευλογίες του Πάνου Καμμένου θα βρει τους 6 βουλευτές για να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχιστεί ο κυβερνητικός βίος.

Αυτή την στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει 145 διασφαλισμένες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει άλλες έξι  για να πιάσει το όριο των 151.

Στην κατηγορία των 6 προθύμων που εκτιμάται ότι θα δώσουν τη θετική τους ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα για να περάσουν τη συμφωνία των Πρεσπών συγκαταλέγονται οι ψήφοι 4 βουλευτών από τους ΑΝΕΛ και συγκεκριμένα των Ελενας Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη, Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Κώστα Ζουράρι. Στην ίδια κατηγορία μπαίνει και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου, ενώ ο έκτος βουλευτής, φαίνεται πως είναι ο  Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Ψήφος με το αζημίωτο

Αλλά όλοι εκείνοι που θα δώσουν την ψήφο τους δεν θα βγουν… ζημιωμένοι καθώς η κυβέρνηση Τσίπρα αναμένεται να τους «επιβραβεύσει» γι΄ αυτή την επιλογή τους.

Ετσι, η κ. Παπακώστα, εκλεγμένη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορεί να παραμείνει στο υπουργείο και ίσως να αναβαθμιστεί.

Η κ. Κουντουρά, άλλοτε στέλεχος της ΝΔ θα διατηρήσει τη θέση της στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Κόκκαλης ενδεχομένως θα παραμείνει υφυπουργός για όσο ακόμη υπάρχει αυτή η κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο επόμενος ανασχηματισμός, είναι προ των πυλών και δεν αποκλείεται σε αυτόν να δούμε πρόσωπα που θα ψηφίσουν θετικά στην ψηφοφορία στην Βουλή. Ολοι οι καλοί χωράνε επίσης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top