Πολιτική

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του έργου της

Για έναν «κύκλο, ο οποίος έκλεισε» έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του έργου της. «Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για στήριξη της κυβέρνησης με ανταλλάγματα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι θα έπρεπε αυτοί που ασκούν μία τέτοια κριτική «να εξηγήσουν γιατί άλλαξαν θέση, γιατί προσχώρησαν στον εθνολαϊκισμό. Γιατί κρύβονται, γιατί είναι ανακόλουθοι». «Αναφέρομαι στις ηγεσίες τόσο της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι (…) στο πρόσφατο παρελθόν, το προηγούμενο διάστημα, υπηρέτησαν μια πολιτική σύνθετης ονομασίας. Τώρα την αρνούνται ακριβώς για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς ή στείρα αντιπολιτευτικούς και έρχονται να μιλήσουν για συναλλαγή» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «το χειρότερο απ” όλα είναι ότι αρνούνται σε κάθε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του και να πράξει σύμφωνα με τη συνείδησή του απέναντι σε ένα ζήτημα που δεν είναι για αύριο ή μεθαύριο, αλλά αφορά το μέλλον της χώρας και τη θέση της στα Βαλκάνια για τις επόμενες δεκαετίες».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η ηγεσία του «έχει επιλέξει να είναι προσδεδεμένη στο άρμα της δεξιάς, που περισσότερο θυμίζει πια μια ακροδεξιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα υπάρξει μια νέα αναδιάταξη δυνάμεων» και θα αποτυπωθούν δύο βασικοί πόλοι στην πολιτική σκηνή, με βασικό κορμό τού εξ αριστερών τον ΣΥΡΙΖΑ και του εκ δεξιών τη ΝΔ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top