Πολιτική

Ο Άδωνις ζητά αποζημίωση 300.000 ευρώ από τον Πολάκη

Η αγωγή που έχει καταθέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από τον οποίο ζητά αποζημίωση 300.000 ευρώ, εκδικάστηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αντικείμενο της αγωγής αποτελούν ισχυρισμοί του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης διέθετε εξωχώρια εταιρεία στην Κύπρο για την οποία,και όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Άδωνι Γεωργιάδη, Αθ. Πλεύρης στο δικαστήριο, έγινε έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και προέκυψε ότι δεν διέθετε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τέτοια εταιρεία.

Kατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αγωγής δεν παρέστη ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης ούτε ο Παύλος Πολάκης και δεν εξετάστηκαν μάρτυρες.

Ο βουλευτής της ΝΔ, με την αγωγή ζητά χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη, «την οποία μου προκάλεσε η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών εναντίον μου και του συνακόλουθου πλήγματος που δέχθηκε η τιμή και η υπόληψή μου».

Επίσης, ζητά την άρση της προσβολής σε βάρος του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου (FACEBOOK), αλλά και να απαγορευθεί στον Παύλο Πολάκη η καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του Άδ. Γεωργιάδη.

Για την υπόθεση αυτή είχε υποβληθεί και μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη αλλά δεν είχε αρθεί η ασυλία του από τη Βουλή. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί προσεχώς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top