Ελλάδα

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει περίεργες αυξομειώσεις στη λίστα αναμονής για τις ΜΕΘ

Στη λίστα το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν 49 άτομα και το πρωί της Δευτέρας 28 αν και οι καταγεγραμμένες εισαγωγές ήταν μόλις 6, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία 

Περίεργες αυξομειώσεις στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το βράδυ της Κυριακής στη λίστα αναμονής βρίσκονταν συνολικά 49 ασθενείς.

Το πρωί της Δευτέρας ο αριθμός τους είχε μειωθεί και είχε φτάσει τους 28. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, όμως, κατατεγραμμένες εισαγωγές σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί είναι μόνο 6 (πέντε σε δημόσια νοσοκομεία και μια σε ιδιωτική κλινική).

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία η διαφορά των 15 ασθενών που προκύπτει ανάμεσα στον αριθμό της λίστας αν αφαιρεθούν μόνο οι έξι εισαγωγές για τις οποίες μιλά η ΠΟΕΔΗΝ και τον αριθμό 28 που περιλαμβάνει το πρωί της Δευτέρας η λίστα, είναι αρκετά μεγάλη και δημιουργεί ερωτήματα.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ο μεγαλύτερος αριθμός των ασθενών της λίστας αφορά άτομα που παρουσίασαν επιπλοκές της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ανακοινώσει την περασμένη Πέμπτη ότι από γρίπη στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν πάνω από 60 άτομα.

Δημοφιλέστερα

To Top