Πολιτική

Καλαφάτης: Κρούσματα αδυναμίας εξυπηρέτησης ασθενών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης επισημαίνει ότι πολλά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών – Αιτία η ανυπαρξία υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οι ελλείψεις στο προσωπικό

ντονα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών και στα έκτακτα περιστατικά, είτε λόγω της ανυπαρξίας του απαραίτητου εξοπλισμού, είτε λόγω της ανεπάρκειας του προσωπικού, καταγγέλλει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ένα παιδί 9 ετών που οδηγήθηκε χθες σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας θωρακικού άλγους, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ιδιωτικό εργαστήριο για εξετάσεις, λόγω προβλήματος του ειδικού ιατρικού μηχανήματος» σημειώνει ο βουλευτής.

Σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή τονίζει ότι αυτό δεν είναι όμως το μοναδικό ανησυχητικό συμβάν. Και προσθέτει ότι «σημειώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα εγγενούς αδυναμίας νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες ασθενών και έκτακτων περιστατικών λόγω ιδίως ανυπαρξίας του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ή χρήσης του εξαιτίας της ανεπάρκειας του υφιστάμενου προσωπικού. Σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλονίκης καταγράφονται πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς, φαινόμενα υπολειτουργίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αποδεκατισμένες τεχνικές υπηρεσίες, εκτεταμένες και μη αποκαθιστάμενες φθορές σε μηχανολογικό εξοπλισμό και πλήρης αδυναμία προμήθειας αναγκαίων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων».

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι κατέθεσε από τον Σεπτέμβριο σχετική ερώτηση η οποία ωστόσο παραμένει έως σήμερα αναπάντητη και τονίζει: «Eνώ τα προβλήματα που επισημάναμε, όχι μόνον δεν αντιμετωπίστηκαν όπως μαρτυρούν τα καθημερινά προβλήματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αλλά συνεχώς διογκώνονται».

Γι’ αυτό, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και αν υφίσταται σχεδιασμός του Υπουργείου για την κάλυψη των οργανικών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Δημοφιλέστερα

To Top