Πολιτική

Κατρούγκαλος σε ΝΔ: Δεν θέλουμε να γίνετε δεξιά παρένθεση

Νέα προσπάθεια του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος να δικαιολογήσει αλχημείες και θεσμικές ακροβασίες

Δεν επιδιώκει δεξιά παρένθεση μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ στην Ολομέλεια ««Επειδή είδα να λέγεται ότι είναι τρόπαιο το άρθρο 32 του Συντάγματος (σ.σ. για εκλογή ΠτΔ))  και μας παγιδεύσατε. Είπατε ότι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, αν έχετε την πλειοψηφία να γίνετε δεξιά παρένθεση. Σας το ξεκαθαρίζω: ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αναφορικά με τις προτάσεις που αφορούν το επίμαχο άρθρο ο κ. Κατρούγκαλος:  «Για το άρθρο 32, τι είναι το σημαντικό της κατεύθυνσης; Ένα ζήτημα στο οποίο συμφωνούμε είναι να απεμπλακεί η εκλογή Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής και ένα δεύτερο στο οποίο δεν συμφωνούμε είναι ότι εμείς θέλουμε ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και εσείς λέτε να γίνει με 151 ψήφους. Αυτό είναι κρίσιμο και είναι αντίθετο για τον ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δημοφιλέστερα

To Top