Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Καμμένο: «Να μην γίνει άρση της ασυλίας του»

Την έμπρακτη στήριξή του στον πρώην κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίζοντας το αίτημά του για την εφαρμογή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 86 προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία του αναφορικά με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης.

Μάλιστα, το αίτημα διατυπώθηκε και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στην Ολομέλεια συζητείται η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου.

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι το αδίκημα έγινε κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων και άρα εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την «ποιητική σφαγή» της περασμένης εβδομάδας στην Βουλή, έσπευσε να στηρίξει τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ώστε να μην συρθεί στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά στην άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, για ζήτημα που αφορά τη θητεία του στο Διοικητικό Συμβοίλου του Αθήνα, 9.84 αλλά και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση για την υπόθεση της φυγής του μετά τα περί στρατιωτικού πραξικοπήματος που είχε πει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top