Πολιτική

Παπαχριστόπουλος: Τα μεγάλα πανεπιστήμια οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι τον μισό πλούτο του πλανήτη

«Είδαμε ότι η ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα υψηλού επιπέδου φτιάχνει συγκεκριμένες νοοτροπίες», είπε ο πρώην βουλευτής προσπαθώντας να εξηγήσει τη θέση του για το άρθρο 16

«Τα μεγάλα πανεπιστήμια, Χάρβαρντ, LSE και τα λοιπά, οδήγησαν στο να έχουν 28 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, συγκεντρωμένο τον πλούτο στα χέρια τους, να έχουν όσα έχει ο μισός πλανήτης», ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προσπαθώντας να εξηγήσει την θέση του για το άρθρο 16.

Χωρίς να παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ ή κατά, σχολίασε ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση και μάλιστα υψηλού επιπέδου, φτιάχνει συγκεκριμένες νοοτροπίες. Είναι ένα ζήτημα λεπτό που θα πρέπει να δούμε συνολικά». είπε αναφερόμενος στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης του άρθρου 16.

Αναφερόμενος στις σχέσεις κράτους – εκκλησιάς είπε ότι «είναι δύσκολο θέμα, έπρεπε να μπει τέλος στην αδράνεια, κάτι ξεκινάει. Κράτος και Εκκλησία θα έπρεπε να έχουν μία άλλη σχέση. Δεν είναι μεγάλο βήμα αυτό που έγινε, αλλά είναι ένα βήμα».

Δημοφιλέστερα

To Top