Διεθνή

Χάθηκαν 284 αυτοκίνητα που μετέφεραν αξιωματούχους σε Σύνοδο Κορυφής

Ο πολυτελής στόλος αυτοκινήτων είχε μεταφερθεί στο νησί έτσι ώστε οι ηγέτες που θα το επισκέπτονταν να ταξίδευαν με στυλ σε μια χώρα που βυθίζεται στην φτώχεια

Άφαντα είναι περίπου 300 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποίησαν αξιωματούχοι κατά την διάρκεια της περσινής Συνόδου Κορυφής Ασίας – Ειρηνικού (Apec), με την αστυνομία στην Παπούα Νέα Γουινέα να τα αναζητά.

Ο πολυτελής στόλος αυτοκινήτων είχε μεταφερθεί στο νησί έτσι ώστε οι ηγέτες που θα το επισκέπτονταν να ταξίδευαν με στυλ σε μια χώρα που βυθίζεται στην φτώχεια.

Ωστόσο, ο αστυνομικός διοικητής δήλωσε την Τρίτη πως λείπουν 284 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων Landcruiser, Ford, Mazda και Pajero.

Μάλιστα, έχει συνταχθεί μια ειδική αστυνομική μονάδα προκειμένου να τα εντοπίσει στην πρωτεύουσα της χώρας.

«Υπάρχουν 284 οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Apec και δεν έχουν επιστραφεί μέχρι στιγμής» δήλωσε ο επικεφαλής Ντένιες Κόρκοραν στο Reuters.

Ευτυχώς, τα ακριβότερα αυτοκίνητα – οι Maserati αξίας πάνω από 100.000 δολάρια η καθεμία – έχουν εντοπιστεί, πρόσθεσε ο αξιωματικός. «Και οι 40 Maserati και οι τρεις Bentley είναι σε άριστη κατάσταση» δήλωσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 9 από τα ελλείποντα αυτοκίνητα έχουν κλαπεί και μερικά έχουν αποσυναρμολογηθεί. Άλλα επεστράφησαν «σοβαρά κατεστραμμένα».

Δημοφιλέστερα

To Top