Πολιτική

Ανοίγει κερκόπορτες ο θρασύς Τσιρώνης: «Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο – Έχετε άγνοια πατριδογνωσίας»

Επιμένει ο εκτός τόπου και χρόνου Γιάννης Τσιρώνης για το θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του πως το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Με την ανοχή της ίδιας της κυβέρνησης, ο Γιάννης Τσιρώνης επιμένει στις δηλώσεις του ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Λες και μόνον ο ίδιος γνωρίζει που βρίσκεται το νησί ή η Ρόδος ή η Στρογγύλη και η Ρω.

Με ένα tweet του και με την παρουσίασης ενός χάρτη ο κ. Τσιρώνης επιχειρεί να απαντήσει στον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της άθλιας ή στην καλύτερη περίπτωση της ατυχούς δήλωσής του.

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση.

Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;», αναφέρει ο πρώην υπουργός παίζοντας με τις λέξεις και κάνοντας εξυπνακισμούς για τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει «γκιζάρει» την περιοχή του Καστελόριζου και το γεγονός ότι τόση κουβέντα έχει γίνει για την ΑΟΖ στην περιοχή, δείχνει να μην νοιάζει τον Τσιρώνη. Στη λογική «εμείς οι προοδευτικοί συζητούμε τα πάντα, όλοι οι άλλοι είναι πατριδοκάπηλοι και εθνικιστές, ο Τσιρώνης ανοίγει θέματα που δεν θα έπρεπε καν να τα συζητά.

Ειδικά σε μια περίοδο όπου η Αγκυρα αμφισβητεί ανοικτά τεράστιες περιοχές και μιλά για «γαλάζια πατρίδα» μπορεί να βγαίνει ο κάθε Τσιρώνης και να κάνει μαθήματα γεωγραφίας; Και να επιμένει μάλιστα ότι είναι σωστός όταν τον έχουν «κράξει» όλοι;

Σφοδρές αντιδράσεις για την δήλωση του πρώην υπουργού

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε στο Open ότι το Αιγαίο φθάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο και επέμεινε πως το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο.

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συνέχισε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top