Πολιτική

Δημοσκόπηση «σφαλιάρα» για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής! Σταθερή πρωτιά με διαφορά για ΝΔ και Πατούλη – Μάχη Σγουρού – Δούρου!

Νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Alco για την εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία, δίνει σταθερό προβάδισμα στον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε  από 13 έως 18 Μαρτίου 2019, ο κ. Πατούλης  προηγείται με 15 μονάδες, ενώ σαφές είναι η υπεροχή του σε όλα τα ερωτήματα.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Αττικής», ο Γ. Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%, έναντι 17,8% της Ρ. Δούρου, 13,6% του Γ. Σγουρού, 5,8% του Ηλ. Παναγιώταρου και 5,8% του Γ. Πρωτούλη, 7,9% αποχή-λευκό, ενώ 17,5% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τα ποσοστά επί των εγκύρων διαμορφώνονται ως εξής: Γ. Πατούλης 34%, Ρ. Δούρου 19%, Γ. Σγουρός 15%, Ηλ. Παναγιώταρος 6%, Γ. Πρωτούλης 6%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 20%.

Σαρωτική είναι η υπεροχή του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 32%, έναντι 12% της Ρ. Δούρου και 9% του Γ. Σγουρού.

Μεταξύ Γ. Πατούλη και Ρ. Δούρου οι ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον πρώτο με ποσοστό 43%, έναντι μόλις 22% που συγκεντρώνει η Ρ. Δούρου.

Στην ίδια δημοσκόπηση η νυν περιφερειάρχης βαθμολογείται αρνητικά για το έργο της (το 43% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο, το 23% λίγο, το 4% πολύ, το 16% αρκετά και το 14% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ». Επίσης, για το εάν η κ. Δούρου έχει κάνει περισσότερα ή λιγότερα από ό,τι ανέμεναν οι πολίτες, το 66% απαντά λιγότερα και μόλις το 20% όσα περίμεναν. Το 5% πιστεύει ότι έκανε περισσότερα, ενώ το 9% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Όσο για το εάν θα ήθελαν να ξαναδούν την κ. Δούρου στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, το 69% λέει όχι, το 18% ναι, ενώ το 13% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top