Διεθνή

Ethiopian Airlines: Στο εξωτερικό για εξέταση τα «μαύρα κουτιά» της μοιραίας πτήσης

Η ομάδα των ερευνητών θα αποφασίσει σε ποια χώρα θα σταλούν – 

Στο εξωτερικό θα σταλούν για εξέταση τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines, το οποίο συνετρίβη την Κυριακή, έξι λεπτά μετά την απογείωσή του, στοιχίζοντας τη ζωή 157 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, η δυνατότητα εξέτασής τους δεν υπάρχει στην Αιθιοπία και διευκρίνισε ότι “η ομάδα των ερευνητών θα αποφασίσει το πού”.

“Δεν υπάρχει δυνατότητα εδώ, επομένως τα μαύρα κουτιά θα σταλούν αλλού για να εξεταστούν”, είπε ο εκπρόσωπος.

Τα μαύρα κουτιά -ο καταγραφέας συνομιλιών του πιλοτηρίου και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης- ανασύρθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος την Δευτέρα σε απόσταση 60 χλμ από την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ethiopian Airlines στο CNN σήμερα, τα μαύρα κουτιά πιθανόν να μεταφερθούν “σε μια πιο κοντινή χώρα στην Ευρώπη” αντί στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς αν τα μαύρα κουτιά από την πτήση ET 302 που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους θα μεταφερθούν στις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Τιγουόλντε Γκέμπρε Μάριαμ απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Μπορεί να μεταφερθούν σε μια πιο κοντινή χώρα στην Ευρώπη με κριτήριο την εγγύτητα και την ταχύτητα”, απάντησε.

Η αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία ανάγκασε πολλές χώρες να καθηλώσουν τόσο τον στόλο των εν λόγω Boeing, όσο και να κλείσουν τον εναέριο χώρο τους για την διέλευσή τους.

Χθες, την  πλήρη  απαγόρευση των πτήσεων για το Boeing 737 Max στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA),  και μετά τις ανάλογες αποφάσεις αρκετών χωρών.

Δημοφιλέστερα

To Top