Περιβάλλον

Η αγάπη των Αμερικανών στα πολυτελή χαρτιά τουαλέτας καταστρέφει τα δάση του Καναδά

Όπως σημειώνεται σε έκθεση το μέσο τετραμελές νοικοκυριό στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί πάνω από 45 κιλά χαρτί τουαλέτας κάθε χρόνο

Δραματικές και μόνιμη ζημιά στα δάση του Καναδά προκαλεί η αγάπη των Αμερικανών στο… πολυτελές χαρτί τουαλέτας σύμφωνα με έκθεση δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξαν Natural Resources Defense Council (NRDC) και Stand.earth η άρνηση των μεγάλων εταιριών χαρτικών να στραφούν προς πιο βιώσιμες πρώτες ύλες έχει καταστροφικές επιπτώσεις στα δάση και το κλίμα.

Υπολογισμοί αναφέρουν ότι κάθε χρόνο υλοτομούνται 28 εκτάρια καναδικών δασών, μια έκταση ίση με την Πενσυλβάνια. Ο χαρτοπολτός αντιπροσωπεύει το 23% των καναδικών εξαγωγών με δασικά προϊόντα.

Οι Αμερικανοί αν κα αποτελούν το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, εντούτοις εκπροσωπούν το 20% της κατανάλωσης σε χαρτομάντηλα. Όπως σημειώνεται στην έκθεση το μέσο τετραμελές νοικοκυριό στις ΗΠΑ χρησιμοποιεί πάνω από 45 κιλά χαρτί τουαλέτας κάθε χρόνο.

Οι συντάκτες της έκθεσης αποδίδουν την μεγάλη αυτή κατανάλωση στο «βομβαρδισμό» που δέχονται οι Αμερικανοί από διαφημίσεις για τα πολυτελή και μαλακά χαρτιά τουαλέτας.

Δημοφιλέστερα

To Top