Πολιτική

Ψηφίστηκε η τροπολογία που αυξάνει τις τιμές των φαρμάκων

Με 152 ψήφους υπέρ και 110 κατά και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, εγκρίθηκε η αμφιλεγόμενη τροπολογία

Με την ψήφο 152 βουλευτών εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η προβληματική τροπολογία για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 152 βουλευτές και κατά 110 βουλευτές.

Επίσης, υπερ του άρθρου 91 για την χρήση ναρκωτικών σε εποπτευόμενους χώρους ψήφισαν 229 βουλευτές και 32 κατά ενώ βρέθηκε και ένα «παρών».

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη τροπολογία του υπουργείου Υγείας, τα φάρμακα που έχουν σήμερα τιμή ανώτερη των δύο χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης, θα υφίστανται ετήσια μείωση τιμής κατά 10%, μέχρι η τιμή τους να εξισωθεί με τον μέσο όρο των δύο φθηνότερων. Τα φάρμακα που έχουν τιμή χαμηλότερη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, θα αυξάνονται κατά 10% σε ετήσια βάση, μέχρι να φτάσουν στην τιμή αναφοράς της Ευρωζώνης. Το τελευταίο σενάριο είναι εκείνο που απασχολεί βεβαίως τους πολίτες, που θα βλέπουν να μεγαλώνει και η συμμετοχή τους όσο θα καταγράφεται αύξηση στην τιμή των φαρμάκων.

Δημοφιλέστερα

To Top