Ελλάδα

Σπείρα διακίνησε 3,5 κιλά κοκαΐνης σε 14 μήνες – Συνελήφθησαν οι έξι από τους 21 δράστες

Στη συμμορία συμμετείχαν τουλάχιστον 21 άτομα – Τα κέρδη υπολογίζεται ότι ξεπερνούσαν τα  300.000 ευρώ

Σε περιοχές της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας δραστηροποιούνταν από τις αρχές του 2018 μια εγκληματική οργάνωση η οποία, με αρχηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό, είχε διακινήσει τουλάχιστον τρία κιλά και 500 γραμμάρια κοκαΐνης αποκομίζοντας περισσότερα από 300.000 ευρώ μέσα σε 14 μήνες.

Στη συμμορία συμμετείχαν τουλάχιστον 21 άτομα, από τα οποία οι άνδρες της Ασφαλείας Πατρών που οργάνωσαν επιχείρηση στην Αθήνα συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 26, 30, 34 και 35 χρόνων και δυο Έλληνες, έναν 52χρονο και μια 41χρονη, όλοι αποθηκάριοι και διακινητές. Ωστόσο, άλλοι 15 συνεργοί τους παραμένουν άγνωστοι και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επεξεργασία των ναρκωτικών γινόταν στο σπίτι του αρχηγού, όπου τα διαμοίραζαν σε μικροποσότητες περίπου ενός γραμμαρίου, τα έκρυβαν σε υπαίθριες «καβάντζες» και από εκεί τα μετέφεραν με οχήματα στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες. Οι συνεννοήσεις για την διακίνηση γίνονταν με τηλεφωνικές συνδέσεις «φαντάσματα» στα ονόματα άλλων αλλοδαπών ή με μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, βρέθηκαν συνολικά 224,4 γραμμάρια κοκαΐνης σε μορφή «βράχου», 8,6 ακατέργαστης γραμμάρια κάνναβης, ένα πτυσσόμενο κλομπ, τρία μαχαίρια, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας.Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Δημοφιλέστερα

To Top