Πολιτική

Ακιντζί: Νέα σύνοδος για το Κυπριακό μόνο αν γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δέχεται μεν πολυμερή συνάντηση, εφόσον λυθεί το ζήτημα της πολιτικής ισότητας

Αυτό που αναμένουμε από την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ είναι να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και εάν υπάρξει διευκρίνηση σχετικά με το θέμα της πολιτικής ισότητας και «καθαρίσουν όλα τα θολά νερά» τότε θα αποδεχθούμε μια τριμερή, τετραμερή ή πενταμερή συνάντηση, δήλωσε ο Τουρκοκυπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνοκυπριακό Τύπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε μια τριμερή συνάντηση αλλά η τουρκοκυπριακή πλευρά την απέρριψε, προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν αποφεύγει οποιαδήποτε συνάντηση, συμφωνία ή οτιδήποτε που θα επέτρεπε την επίτευξη ειρήνης και ευημερίας στην Κύπρο.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει πρόθεση απλώς να συναντηθεί (με την κα. Λουτ) για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα ωσάν να πρόκειται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, όπως υποστήριξε.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της ενημέρωσης του κοινού, προσθέτοντας ότι είναι οι πολίτες που θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Δημοφιλέστερα

To Top