Ελλάδα

Αυστριακή Kurier: Οι μετανάστες στα ελληνικά hotspot «ζουν μεταξύ αρουραίων και κατσαρίδων»

Σημειώνει επίσης ότι περισσότεροι από 70.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο των διεθνών ΜΜΕ είναι για ακόμη μία φορά οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Αυτή τη φορά η αυστριακή Kurier σημειώνει ότι οι μετανάστες στα ελληνικά κέντρα υποδοχής «ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων», σε ένα ιδιαίτερο επικριτικό άρθρο με τίτλο «70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα»

«Πάνω από 2.000 πρόσφυγες προσπάθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας μετά από την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Αποκρούστηκαν ωστόσο από αστυνομικές δυνάμεις», γράφει η αυστριακή Kurier.

Σημειώνει επίσης ότι περισσότεροι από 70.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ επιρρίπτουν στην ΕΕ ότι αδιαφορεί και δεν τους στηρίζει. Η υπηρεσία του ΟΗΕ επικρίνει και την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας ότι δεν βοηθά εν τέλει ούτε τους μετανάστες στην Ελλάδα, ούτε εκείνους στην Τουρκία.

Στα ελληνικά κέντρα υποδοχής μεταναστών «οι συνθήκες είναι άθλιες» με τους μετανάστες να «ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων», σημειώνεται. Ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ΕΕ κάνοντας λόγο για «σχέδιο διατήρησης των κακών συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς, με σκοπό την αποτροπή νέου κύματος προσφύγων».

Δημοφιλέστερα

To Top