Ελλάδα

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Κρανιά Ελασσόνας

Αναφορές των κατοίκων της κοινότητας κάνουν λόγο για προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης

Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα στην Κρανιά Ελασσόνας με αποτέλεσμα να έχουν εταφερθεί τα περιστατικά είτε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ειτε στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης. Όπως καταγγέλει ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και επικεφαλής της παράταξης Ολύμπου Πολιτεία, πιθανόν τα κρούσματα να οφείλονται σε μόλυνση του δικτύου ύδρευσης και για τούτο ζητά από τη δημοτική αρχή Ελασσόνας, να ενηερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους, αν υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thessaliatv.gr, η ανακοίνωση του Ν. Γάτσα αναφέρει:

“Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τα δύο τελευταία 24ωρα στη δημοτική κοινότητα Κρανέας Ελασσόνας, τα οποία έχουν μεταφερθεί στα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Δεσκάτης για παροχή πρώτων βοηθειών.
Αναφορές των κατοίκων της κοινότητας κάνουν λόγο για προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, τα οποία πιθανότατα προκάλεσαν τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων της ίωσης.

Ζητούμε από τον Δήμο Ελασσόνας και τη Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας να ενημερώσουν άμεσα τους κατοίκους της κοινότητας για το πρόβλημα και να προτείνουν μέτρα πρόληψης της μετάδοσης των ιώσεων.
Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων του δήμου μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και τα μέτρα πρόληψης πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα, ειδικά σε μία κοινότητα άνω των 2.000 κατοίκων με πολλούς επισκέπτες λόγω των ημερών του Πάσχα”.

Πηγή: thessaliatv.gr

Δημοφιλέστερα

To Top