Ελλάδα

Διαρρήκτης για… Γκίνες στο Ηράκλειο: Είχε ανοίξει 121 αυτοκίνητα από το 2016

Είχε ξαφρίσει χρήματα συνολικού ύψους 3.740 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, ρούχα και παπούτσια, προσωπικά έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα

Πραγματικός εφιάλτης είχε γίνει εδώ και τρία χρόνια για τους κατόχους οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου ένας 44χρονος αλλοδαπός ο οποίος -ούτε λίγο, ούτε πολύ- είχε διαπράξει 121 (!) διαρρήξεις σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα από το 2016 ως τον περασμένο Μάρτιο!

Ο δράστης είχε ξαφρίσει χρήματα συνολικού ύψους 3.740 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, ρούχα και παπούτσια, προσωπικά έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τα 60.000 ευρώ! Ωστόσο, οι άνδρες της Ασφαλείας έφτασαν στα ίχνη του χάρη στην ανάλυση του τρόπου δράσης του.

Κατά την διάρκεια έρευνας που έγινε στην κατοικία του δράστη, σε έναν αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε και στη μοτοσικλέτα του που κατασχέθηκε, βρέθηκαν μετρητά ύψους 35.300 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και κοσμήματα, κινητά, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 150 φυσίγγια, 26 συσκευασίες με ένα κιλό και 300 γραμμάρια καπνού χωρίς ταινίες του φόρου κατανάλωσης και πέντε συσκευασίες με ανταλλακτικά ηλεκτρονικού τσιγάρου.

O 44χρονος, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές υπηρεσίες για κλοπές, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δημοφιλέστερα

To Top