Ελλάδα

Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Πρώτος ο ΔΗΣΥ – Μειώθηκε η διαφορά από το ΑΚΕΛ

Αναλυτικά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Σίγμα ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 22,1% στα έγκυρα ψηφοδέλτια, ηγείται της κούρσας των εκλογών, με το ΑΚΕΛ να ακολουθεί με διαφορά 4,2% και ποσοστό 17,9%

Το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) αναδεικνύει ως πρώτο κυπριακό κόμμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαίου δημοσκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα». Σύμφωνα με την δημοσκόπηση μάχη θα γίνει για τη τέταρτη θέση, η οποία θα χαρίσει στο κόμμα που θα την καταλάβει και την 6η έδρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Αξιοσημείωτη είναι η μείωση της διαφοράς μεταξύ του πρώτου ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Σίγμα ο ΔΗΣΥ με ποσοστό 22,1% στα έγκυρα ψηφοδέλτια, ηγείται της κούρσας των εκλογών, με το ΑΚΕΛ να ακολουθεί με διαφορά 4,2% και ποσοστό 17,9%. Το ΔΗΚΟ ακολουθεί με ποσοστό 10,4% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, το ΕΛΑΜ με 6,3%, η ΕΔΕΚ με 5,8%, Οικολόγοι-Συμμαχία είναι στο 3%, ενώ η ΔΗΠΑ εξασφαλίζει ποσοστό 1,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαφορά μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές του 2014, έφτανε το 10,77%.


16

Δημοφιλέστερα

To Top