Πολιτική

Δρίτσας: Το ερώτημα αν θα πάει κάποιος φυλακή δεν πρέπει να τίθεται καν στον πολιτικό διάλογο

Αποστάσεις του Θοδωρή Δρίτσα από τη γραμμή του Παύλου Πολάκη «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή»

«Σκάνδαλο υπάρχει, σκευωρία δεν υπάρχει» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Δρίτσας που υπήρξε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Novartis έκανε λόγο για σκάνδαλο διασπάθισης του δημόσιου πλούτου και άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Το ελάχιστο που θα μπορούσε να δει κανείς είναι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης που δεν την έχουμε δει μέχρι τώρα». Ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σκάνδαλο πολυετές, επαναλαμβανόμενο και διεθνές».

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα στο ερώτημα της ΕΡΤ αν υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία που θα οδηγήσουν κάποιους στη φυλακή.

«Ας είμαστε προσεκτικοί. Αυτό το ερώτημα -αν θα πάει κάποιος φυλακή ή όχι- δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου στον πολιτικό διάλογο να τίθεται καν,

είναι αποκλειστικά έρευνα της δικαστικής έρευνας και της ποινικής διαδικασίας. Δεν πρέπει να το προδικάσει κανείς, είναι άλλο το ένα κι άλλο το άλλο» επισήμανε ο Θοδωρής Δρίτσας λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις απο την παλαιότερη τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή, πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή!».

Ο κ. Δρίτσας έδειξε να μην εστερνίζεται την αντίληψη του κ. Πολάκη για την ανάγκη προφυλάκισης των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διατηρηθεί ο κ. Τσίπρας στην πρωθυπουργία.

«Έχουμε πραγματικές σοβαρές ενδείξεις πέραν της ενοχής πολιτικής και για ενδεχόμενα αδικήματα που βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα» αρκέστηκε να πει ο Θοδωρής Δρίτσας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και συνέχισε: «Άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη, άλλο πράγμα αν δωροδοκήθηκε πολιτικό πρόσωπο -και εύχομαι να αποδειχθεί ότι δεν δωροδοκήθηκε- και άλλο πράγμα η δικαστική διερεύνηση. Θα καταγγέλλουμε και θα υβρίζουμε δικαστές;»

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Θοδωρή Δρίτσα στην ΕΡΤ:


Δρίτσας για Πολάκη

Δημοφιλέστερα

To Top