Ελλάδα

Εξάρχεια: Αντιασφυξιογόνες μάσκες και σφεντόντες βρήκαν οι αστυνομικοί στα δύο υπό κατάληψη κτίρια

Από το πρώτο κτίριο προσήχθησαν 68 αλλοδαποί, ενώ από το δεύτερο συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων

Αντιασφυξιογόνες μάσκες, σφεντόνες, πυρσούς ναυτιλίας, καπνογόνο και μεταλλικά σφαιρίδια, εντόπισαν οι αστυνομικοί, έπειτα από έρευνα, στα δύο υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η διπλή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιούσε από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, από το πρώτο κτίριο προσήχθησαν 68 αλλοδαποί, ενώ από το δεύτερο συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όλοι οι προσαχθέντες και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας. Παράλληλα από τις έρευνες, στο κτίριο που  εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαπές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο πυρσοί ναυτιλίας, καπνογόνο, δύο σφεντόνες και 34 μεταλλικά σφαιρίδια.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διπλή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την προηγούμενη στην ίδια περιοχή, που οδήγησε σε κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, συλλήψεις πολλών αλλοδαπών και συγκέντρωση πλήθους στοιχείων προς εξέταση.

Το πρώτο από τα δύο κτίρια που εκκένωσαν σήμερα οι αρχές είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια. Το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της Ζωοδόχου Πηγής και το είχαν καταλάβει αντεξουσιαστές από τις 21 Απριλίου 2014.

Ξεχωριστή επιχείρηση έγινε σε σπίτι στο λόφο του Στρέφη στο οποίο συνελήφθη ένας 50χρονος καθώς εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

«Είναι καλό βήμα γιατί βαλτώναν εισαγγελικές παραγγελίες και οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει θάρρος και διεκδικούν το δίκιο τους» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις νέες δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στην οποία υποστήριξε ότι «για εμάς δεν υπάρχει άβατο τα Εξάρχεια».


Διπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια για υπό κατάληψη κτήρια


eksarxeia02


eksarxeia03


eksarxeia04


eksarxeia05


eksarxeia06

Δημοφιλέστερα

To Top