Πολιτική

Γεννηματά κατά Τσίπρα: Εάν δεν φοβάται τις εκλογές, να τις κάνει στις 26 Μαΐου

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι η κεντροαριστερά του πρωθυπουργού είναι ένας ιδεολογικός αχταρμάς – Τόνισε ότι πρέπει να  μπει ένα τέλος στις συντηρητικές  πολιτικές, ενώ σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές  δεν είναι δημοψήφισμα

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα όσα ανέφερε στην χθεσινή συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σχολίαζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά  με την Κεντροαριστερά, η κυρία Γεννηματά ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος του. εξαντλήθηκε όμως η μεσαία τάξη»

«Προοδευτική συμμαχία με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές δεν γίνεται. Αυτό που ο κ. Τσίπρας έχει φτιάξει, είναι ένας πολιτικός και ιδεολογικός αχταρμάς που απλά τον κρατά για λίγο ακόμα στην εξουσία. Τον άκουσα να λέει διάφορα χθες. Σημασία έχουν αυτά που κάνει και όχι αυτά που λέει. Γιατί αυτά που κάνει αφορούν την ελληνική κοινωνία, τον ελληνικό λαό. Οι επιπτώσεις της πολιτικής του έχουν οδηγήσει στη μιζέρια και στη φτώχια νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είπε ότι δεν εξαντλήθηκε ο χρόνος του. Εξαντλήθηκε όμως η μεσαία τάξη. Προσπαθεί να μας πείσει ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και στην πραγματικότητα έχει φτιάξει ένα σπίτι χωρίς θεμέλια σε μια σεισμογενή περιοχή και θέλει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι ασφαλής να μπει μέσα. Ξέρει όμως ότι είναι θέμα χρόνου αυτό το σπίτι να κλονιστεί, να πέσει. Να έχουμε ξανά θύματα. Να έχουμε ξανά ζημιές, εκτός από τη μεγάλη ζημιά που ήδη έχει προκαλέσει στον τόπο», είπε η  κυρία Γεννηματά.

Εάν δεν φοβάται τις εκλογές, να τις  κάνει στις 26 Μαΐου

Συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη κατά του πρωθυπουργού, η πρόεδρος του Κινήματος  Αλλαγής, υπογράμμισε μόνη γέφυρα που ταιριάζει αυτή τη στιγμή στο προφίλ του κ. Τσίπρα είναι η γέφυρα των στεναγμών.

«Γιατί ακούγεται ο στεναγμός του, βλέπει την ήττα που έρχεται. Η αλήθεια είναι ότι φοβάται τις εκλογές. Εάν δεν τις φοβάται και εάν πιστεύει πράγματι ότι κάθε φορά τις εκλογές θα τις κερδίζει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές», ανέφερε.

«Να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές»

Η κυρία Γεννηματά επεσήμανε ότι «το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της επόμενης μέρας. Το θέμα είναι τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση. Θα κάνει μια από τα ίδια; Θα συνεχίσει την ίδια πολιτική; Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια συντηρητική πολιτική που ασκεί και σήμερα ο κ. Τσίπρας. Τελεία και παύλα και αυτό λέμε στον ελληνικό λαό»

«Μιλάμε για δυο συντηρητικές δυνάμεις.(ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ). Ο ένας υλοποίησε τις συντηρητικές πολιτικές και ο άλλος πρεσβεύει συντηρητικές πολιτικές. Ο δικός μας ο ρόλος είναι να έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές. Αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό. Να μας δώσει τη δύναμη», ανέφερε.

 Αρκετά με τη διαχείριση σε αυτό τον τόπο

«Θυμάμαι έναν άνθρωπο που έλεγε ότι μόνο όποιος έχει όραμα γίνεται ρεαλιστής για να κάνει πράξη το όραμά του. Αρκετά με τη διαχείριση σε αυτό τον τόπο.

Αρκετά με τη διαχείριση σε αυτόν τον τόπο. Το φύγε εσύ έλα εσύ, ο Έλληνας εξακολουθεί να πληρώνει πάρα πολύ ακριβά Η υπερφορολόγηση δεν είναι λύση για τον τόπο. Χρειάζεται παραγωγή νέου πλούτου, χρειάζεται σχέδιο που θα στηρίξει τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά. Χρειάζεται να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί τα 13 δις που πήρε ο κ. Τσίπρας ως υπερπλεόνασμα για να μοιράζει μποναμάδες και να υπηρετεί την πολιτική των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, βγήκαν από την τσέπη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και από τα παιδιά μας που έφυγαν στο εξωτερικό»

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα»

Τέλος η κυρία Γεννηματά στράφηκε και κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος και τον Βίκτορ Όρμπαν.

«Δεν τον πέταξαν τον Όρμπαν, μια χαρά τον ανέχονταν όλο αυτό τον καιρό και έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα αναγκάστηκαν να κάνουν την κίνηση αυτή, γιατί έχουν μπροστά τους ευρωεκλογές και ήξεραν ότι θα το πληρώσουν. Όμως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Μητσοτάκης έχει πολύ μεγάλη ευθύνη και για τα όσα λέει και κάνει ο κ. Όρμπαν και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τη διαρκή λιτότητα. Τη διαρκή λιτότητα την έχει επιβάλει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», τόνισε.

Και κατέληξε: «Oι ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα. Προφανώς θα εξαχθούν σοβαρότατα πολιτικά συμπεράσματα για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Το κύριο όμως αυτή τη στιγμή για τις ευρωεκλογές είναι να μην δυναμώσει άλλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να μπει ένα τέλος στη διαρκή λιτότητα, στη διάλυση του κοινωνικού κράτους. Να μπει ένα τέλος δηλαδή στις πολιτικές που αφήνουν περιθώριο να ανθίσει η ακροδεξιά και ο εθνικισμός που μπορούν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Δημοφιλέστερα

To Top