Πολιτική

Γιώργος Κρεμλής: Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τον Τσίπρα

Ο διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία μιλά στο protothema.gr για το διακύβευμα των ευρωεκλογών

«Θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτό είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Και απέναντί μας «έχουμε όλες τις ακραίες, λαϊκιστικές φωνές, που θέλουν μια Ευρώπη μίζερη και μεμψίμοιρη». Αυτό επισημαίνει μιλώντας στο protothema.gr ο διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Κρεμλής.

Ο Γιώργος Κρεμλής υποστηρίζει επίσης ότι στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα καθώς όπως σημειώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Ο ελληνικός λαός Θα τιμωρήσει και θα στιγματίσει έναν αλαζόνα πρωθυπουργό, που κυβέρνησε επί σχεδόν πέντε έτη έχοντας ως προτεραιότητα την καρέκλα του και όχι τη χώρα του» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σε ότι αφορά τον δικό του εκλογικό αγώνα παραδέχεται ότι ξεκινά από μία αφετηρία λιγότερο ευνοϊκή σε σχέση με τα προβεβλημένα πολιτικά στελέχη. Ωστόσο όπως σημειώνει, ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας επιθυμεί να εκλέξει πρόσωπα με… λευκό «πολιτικό μητρώο», με γερές ακαδημαϊκές βάσεις και κυρίως με γνώσεις του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κρεμλή στο protothema.gr

Ερώτηση: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιωμένη περίπου στις 10 μονάδες. Δεδομένης της «χαλαρής» ψήφου που συνήθως παρατηρούμε στις Ευρωεκλογές, πού τοποθετεί τον πήχη της επιτυχίας η Ν.Δ.;

Γ. Κρεμλής: Στόχος της Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές είναι μια ξεκάθαρη νίκη. Δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε συζήτηση περί ποσοστών, για τον απλούστατο λόγο πως ό,τι και να σας πω θα είναι λίγο! Αν η κάλπη μπορούσε να «βαθμολογήσει» την παρούσα κυβέρνηση αντικειμενικά, θα έπρεπε να της βάλει «μηδέν» και να την καταδικάσει ως «μετεξεταστέα» εις το διηνεκές. Δυστυχώς όμως, ο λαϊκισμός βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα. Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα, παραμένοντας όμως δυστυχώς μακριά από το 2%-3% απ’ όπου ξεκίνησε. Ως εκ τούτου λοιπόν, όποια κι αν είναι η διαφορά μας στις Ευρωεκλογές δεν θα αποδώσει το μέγεθος της καταστροφής που αφήνει πίσω της η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στις 26 Μαΐου ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα! Θα τιμωρήσει και θα στιγματίσει έναν αλαζόνα πρωθυπουργό, που κυβέρνησε επί σχεδόν πέντε έτη έχοντας ως προτεραιότητα την καρέκλα του και όχι τη χώρα του! Εμείς όμως δεν στεκόμαστε μόνο εκεί. Δεν ζητάμε απλώς από τον ελληνικό λαό να επιβάλει στην παρέα του κ. Τσίπρα την εκλογική ποινή που τους αξίζει. Ζητάμε τη θετική του ψήφο για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη.

Ερώτηση: Εσείς προσωπικά έχετε όλα τα χαρακτηριστικά μιας «ευρωπαϊκής» υποψηφιότητας, ωστόσο ξεκινάτε από μία αφετηρία λιγότερο ευνοϊκή σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα και γενικά με τα πρόσωπα υψηλής αναγνωρισιμότητας στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Σας προβληματίζει αυτή η διαπίστωση;
 
Γ.Κ.: Προφανώς έχετε δίκιο, αλλά τολμώ να πω ότι ουδόλως με προβληματίζει. Εκτιμώ ότι σημαντικό μέρος της κοινωνίας επιθυμεί να εκλέξει πρόσωπα με… λευκό «πολιτικό μητρώο», με γερές ακαδημαϊκές βάσεις και κυρίως με γνώσεις. Σε αυτή τη μάχη προσέρχομαι με πολύτιμα εφόδια τις βαθιές γνώσεις του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι», τις διεθνείς διασυνδέσεις και τη διαπραγματευτική ικανότητα που απέκτησα υπηρετώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την ένταξη της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ έως και σήμερα. Και τα εφόδια αυτά είναι απολύτως απαραίτητα στο νέο, αναβαθμισμένο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που νομοθετεί πλέον με δεσμευτικό τρόπο για όλους, ψηφίζει τον προϋπολογισμό της Ένωσης και ελέγχει πολιτικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σε μία κρίσιμη λοιπόν συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στην πρώτη γραμμή της μάχης χάρη στην εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία με γεμίζει με τιμή αλλά και με ευθύνη.
Τιμώ όλους τους υποψηφίους, ωστόσο πιστεύω ότι η ψήφος και η στήριξη στους υποψηφίους που απευθύνονται και λογοδοτούν σε πολίτες με αυτοεκτίμηση και απαιτήσεις, είναι ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τις πληγές των συμπολιτών μας από τη συνεχή διάψευση των προσδοκιών τους και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. 

 
Ερώτηση: Ποιό θα λέγατε ότι είναι το διακύβευμα αυτών των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη;
 
Γ.Κ.: Νομίζω ότι το διακύβευμα είναι, σε γενικές γραμμές, κοινό για την Ελλάδα και την Ευρώπη: Μετά τις 26 Μαΐου θα έχουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη ή λιγότερη Ευρώπη, με ευρω-απαισιοδοξία και ακραίες αντιλήψεις;

Εμείς, ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ως Ν.Δ., αλλά κι εγώ ως ευρωπαϊστής, θέλουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, η οποία θα εγγυάται τα εξωτερικά σύνορα, θα είναι αλληλέγγυη προς τα κράτη-μέλη, θα δημιουργήσει προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, και βέβαια προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλους, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει κοινή πολιτική άμυνας, ενέργειας και μετανάστευσης. 
Απέναντι μας έχουμε όλες τις ακραίες, λαϊκιστικές φωνές, που θέλουν μια Ευρώπη μίζερη και μεμψίμοιρη. Και έχουμε υποχρέωση να δώσουμε την πολιτική μάχη των Ευρωεκλογών με καθαρούς όρους, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, αναδεικνύοντας τα πολύ σημαντικά οφέλη για όλους από τη συμμετοχή στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Έτσι θα απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και θα ενισχύσουμε πραγματικά το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι.
 
Ερώτηση: Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ορμπανοποίηση» της Ν.Δ. Τι απαντάτε;

Γ.Κ.: Στο σπίτι του… κρεμασμένου στα μανταλάκια για λαϊκισμό, δεν μιλάνε για σχοινί! Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που κυβερνούσε έως χθες με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που εξακολουθεί και σήμερα να κυβερνά επικεφαλής μιας κυβέρνησης-κουρελούς, που στηρίζεται σε ετερόκλητους πρόθυμους οι οποίοι καθημερινά αποδεικνύεται ότι έχουν λάβει ανταλλάγματα για την προθυμία τους. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που, μόλις προ λίγων ημερών, αναδείχθηκε σε έρευνα της εφημερίδας Guardian ο πιο λαϊκιστής αριστερός ηγέτης, ακόμα πιο ψηλά και από το ίνδαλμά του, τον Νικολά Μαδούρο! Ας προσέχουν, λοιπόν, λίγο περισσότερο τι λένε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ…
 
Ερώτηση: Ως Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είστε εντεταλμένος να προωθείτε τα θέματα Κυκλικής Οικονομίας, ιδιαίτερα στα νησιά. Υπάρχουν ευήκοα ώτα για αυτά τα θέματα στην Ελλάδα;
 
Γ.Κ.: Έχω θέσει ως προσωπικό στόχο την ανάπτυξη της Κυκλικής Οικονομίας στη χώρα μας. Είναι μια έννοια ελάχιστα γνωστή στους Ελληνες , με ιδιαίτερη σημασία όμως για την κοινωνία και την οικονομία. Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης που στην Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται από το 2015 και ήδη αποδίδει καρπούς, συμβάλλοντας στην ανταγωνιστικότητα, στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και της βιομηχανίας, στην πράσινη επιχειρηματικότητα, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι βλέπω όλο και περισσότερους στην Ελλάδα, όχι μόνο να ενημερώνονται αλλά και να προσπαθούν να ενσωματώσουν αυτές τις πολιτικές στις δραστηριότητές τους. Προφανώς έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε ακόμα, όμως εφόσον εκλεγώ, η ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητές μου στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε αυτές οι δράσεις να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας –ιδιαίτερα στα νησιά και τους ορεινούς όγκους– σε κάθε πολίτη, διαχέοντας τα οφέλη τους σε όλους.

Δημοφιλέστερα

To Top