Πολιτική

Η Παπακώστα λέει τα Εξάρχεια… Μονμάρτη και το Twitter συμπεραίνει: Δεν έχει πάει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο!

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως η δική της οπτική βλέπει τα Εξάρχεια ως την Μονμάρτη της Αθήνας και οι πολίτες… τρελάθηκαν

Με γέλια και με κλάματα «υποδέχθηκαν» οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων το νέο… χτύπημα της Κατερίνας Παπακώστα, περί Εξαρχείων και Μονμάρτης.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, λέγοντας επακριβώς: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Δεν έχει πάει ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο, συμπεραίνουν οι πολίτες, σχολιάζοντας την δήλωση με φαρμακερό χιούμορ αλλά και οργή. «Αν τα Εξάρχεια είναι σαν την Μονμάρτη, τότε ο Μπύθουλας πρέπει να είναι κάτι σαν το Martha’s vineyard», «Είναι το σύνδρομο #μαντάμ_σουσού!», «Μας λείπουν οι ζωγράφοι, οι ποιητές, η Sacre Coeur και η Παπακωστα ειναι ηλίθια. Τι θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές ακομα;», μερικές μόνο από τις καυστικότατες ατάκες που την… στολίζουν.

«Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, συμπληρώνοντας πως «η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μάς το έχουν πει αξιωματικοί».

«Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη. Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Χειμωνάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα tweets:

Δημοφιλέστερα

To Top