Πολιτική

Η Παπακώστα προσπαθεί να τα «μαζέψει» για τον Λυκουρέζο: Η αναφορά μου αφορά το σύνολο και δεν είναι προσωπική

Μετά την πρώτη της δήλωση που έγινε το Σάββατο μετά την κράτηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και την κατάθεση αγωγής εκ μέρους του δικηγόρου

Να «μαζέψει» τη δήλωσή της για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και την κράτησή του επιχειρεί με νεότερη δήλωσή της η Κατερίνα Παπακώστα υποστηρίζοντας πως όσα δήλωσε στην ΕΡΤ για την υπόθεση του δικηγόρου «αφορά στο σύνολο και δεν είνια προσωπική».

Στην πρώτη της δήλωση που έγινε το Σάββατο μετά, δηλαδή, την απόφαση να κρατηθεί για το Σαββατοκύριακο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά το σε βάρος του ένταλμα για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε εκφράσει τη λύπη της «διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση της πλευράς Λυκουρέζου με τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για δημιουργία νοσηρού κλίματος με ευθύνη (και) κυβερνητικών αξιωματούχων στην υπόθεση της σύλληψης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, προαναγγέλοντας την κατάθεση αγωγής σε βάρος της κυρίας Παπακώστα.

Η τελευταία δήλωση της κυρίας Παπακώστα, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, έχει ως εξής:

«Συνεχάρην, ως όφειλα, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την εξαιρετική της δουλειά και στο ζήτημα του κυκλώματος της μαφίας των φυλακών, το οποίο συνδέεται με τέσσερις δολοφονίες, η μία εκ των οποίων αφορούσε στον καλό συνάδελφό μου αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και με πληγώνει.

Ο κάθε πολίτης έχει από το Σύνταγμα και τους Νόμους το τεκμήριο αθωότητας έως ότου τελεσιδικήσει υπόθεση που τον αφορά και εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν αισθάνομαι ευτυχής διότι στην διαδικασία της έρευνας για την εξάρθρωση του κυκλώματος, το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια στις φυλακές, προφυλακίστηκαν, διότι έτσι έκρινε η Δικαιοσύνη, και δικηγόροι. Η αναφορά μου, λοιπόν, αφορά στο σύνολο και δεν είναι προσωπική.

Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την Αντιτρομοκρατική μας Υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Αντιτρομοκρατική είναι μία από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια, αλλά και εκτός αυτής, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλες ομόλογές της Υπηρεσίες στην Ευρώπη και αλλού.

Επειδή με διακρίνει καλή πίστη, δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω ότι γίνομαι αποδέκτης από συνηγόρους πολιτών επιθέσεων για δημιουργία εντυπώσεων, επειδή έχω την πολιτική συνευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του οποίου εργαζόμενη νυχθημερόν εξάρθρωσε αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο κύκλωμα.

Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματικά επαγρυπνούν. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, διότι οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εργάζονται με ζήλο, με αφοσίωση, με σχέδιο και μεθοδικότητα για την ασφάλειά τους».

Δημοφιλέστερα

To Top