Ελλάδα

Ιατρικός Σύλλογος για Κυμπουρόπουλο: «Αήθης» η επίθεση

Δείτε τη δήλωση του  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

Την οργή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, κατά του ιατρού μέλους του κ. Σ. Κυμπουρόπουλου, έκανε λόγο για  «αχαρακτήριστη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στις ευπαθείς ομάδες».

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση, ενάντια στο γιατρό Στέλιο Κυμπουρόπουλου που υπηρετεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης, την επιστήμη του και κυρίως ενάντια στον άνθρωπο που έχει επιδείξει δύναμη ζωής και αποτελεί παράδειγμα για τους συνανθρώπους του. Η επίδειξη απαράδεκτου και προκλητικού ρατσισμού από έναν πολιτειακό παράγοντα που οφείλει εκ της θέσεως του να δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες προσβάλει το κοινό αίσθημα, περί δικαίου και αποτελεί τεράστιο ατόπημα. Είναι μια αχαρακτήριστη ρατσιστική επίθεση, ενάντια στις ευπαθείς ομάδες που η πολιτεία οφείλει να προστατεύει και να αντιμετωπίζει με σεβασμό. Συστρατευόμαστε με τους συνανθρώπους που δίνουν μάχη για μια αξιοπρεπή ζωή και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους τους αντιμετωπίζουν με κυνισμό και έλλειψη σεβασμού».

Δημοφιλέστερα

To Top