Διεθνή

ΗΠΑ: Και επίσημα στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων ο στρατός του Ιράν

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν περιλαμβάνονται επίσημα από σήμερα στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες περιέλαβαν επίσημα σήμερα το επίλεκτο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν στις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Ομοσπονδιακό Μητρώο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρούσε σε αυτή τη συμβολική αλλά χωρίς προηγούμενο κίνηση, την οποία καταδίκασε αμέσως το Ιράν και η οποία προκάλεσε ανησυχίες για επιθέσεις αντιποίνων σε δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι υπεύθυνοι για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Εμπλέκονται επίσης στην τραπεζική και ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας. Η συμπερίληψή τους στις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις καθιστά ευκολότερη την άσκηση δίωξης σε εταιρίες ή άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που συναλλάσσονται με το Ιράν.

Η νομοθεσία των ΗΠΑ απαγορεύει ήδη σε πολίτες των ΗΠΑ να συναλλάσσονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, με την ποινή να φθάνει έως τα 20 έτη κάθειρξης επειδή η οργάνωση περιλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο παγκόσμιας τρομοκρατίας των ΗΠΑ, ένα διαφορετικό πρόγραμμα κυρώσεων των ΗΠΑ.

Δημοφιλέστερα

To Top