Διεθνή

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

Η 46χρονη Κίρστεν Νίλσεν είχε μεταξύ των αρμοδιοτήτων της και το σχέδιο Τραμπ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή της στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε την Κυριακή το CBS News, επικαλούμενο δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Λίγο αργότερα, μέσω Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε τις εξελίξης και ανακοίνωσε πως τα καθήκοντά της αναλαμβάνει ο Κέβιν ΜακΑλίναν.

Κατά το CBS, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η αποχώρηση της Νίλσεν είναι οικειοθελής ή όχι.

Η 46χρονη Νίλσεν ανέλαβε τον θώκο τον Δεκέμβριο του 2017. Τέθηκε επικεφαλής ενός υπουργείου με ευρείες αρμοδιότητες, το οποίο εντέλλεται να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Τραμπ: από το σχέδιό του για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ως τον διαχωρισμό των ανήλικων μεταναστών από τις οικογένειές τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται στην αποχώρηση της Νίλσεν. Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε τον Νοέμβριο πως ο Τραμπ είχε αποφασίσει να την αντικαταστήσει.

Δημοφιλέστερα

To Top