Πολιτική

Και προσωπική επίθεση Τσίπρα σε Μαρινάκη – Κουβέντα για Καλογρίτσα

Ο πρωθυπουργός άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα και μίλησε για… θράσος των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το μόνο που επιθυμούν είναι να γυρίσουν την Ελλάδα στον εφιάλτη των μνημονίων

«Η προπαγάνδα και τα fake news πεισμώνουν τους πολίτες και δίνουν την απάντηση τους . Η ελίτ θέλει να συνεχίσει τη λεηλασία της χώρας. Την απάντηση όμως για το ποιος θα κυβερνά τον τόπο θα την δώσει ο λαός και όχι οι προπαγανδιστές των ΜΜΕ της ολιγαρχίας» είπε απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» στην Καλαμάτα στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου λέγοντας ότι τώρα την απάντηση θα την δώσει ο λαός.

«Σ​την Καλαμάτα απόψε​, στην Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, βγαίνει στο προσκήνιο ​έ​να πλατύ λαϊκό ρεύμα​.​ Βάζει ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην επιστροφή ​εκείνων που χρεοκόπησαν τη χώρα» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για θράσος των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το μόνο που επιθυμούν είναι να γυρίσουν την Ελλάδα στον εφιάλτη των μνημονίων. Τα αποτελέσματα της μεγάλης πολιτικής που έγινε το 2015 έχουν αρχίσει και γίνονται ορατά είπε ο πρωθυπουργός.

.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για καταστροφολογία και όπως είπε πλέον στη ΝΔ αγχώνονται πολύ.

«Άκουσα και σήμερα τον πολλάκις διωκόμενο και υπόδικο κ. Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού της ΝΔ, συλλαβίζοντας ένα κείμενο τόσο υψηλής σημασίας όσο και οι στημένοι αγώνες για τους οποίους διώκεται… Και αμέσως μετά η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη και υιοθέτησε τις συκοφαντίες» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο εφοπλιστής για τις συναντήσεις με τον Νίκο Παππά προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κανάλι Καλογρίτσα.

«Αναρωτιέμαι γιατί τόσος πόνος και απελπισία» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι όλα αυτά σχετίζονται με το γεγονός έρχονται στο φως οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και οι μίζες.

«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τους μπροστινούς των ολιγαρχών» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «στις εκλογές δεν θα ψηφίσουν οι κατασκευαστές ειδήσεων και δημοσκοπήσεων.

Στις εκλογές ψηφίζουν οι πολλοί. Και θα τους οδηγήσουν οριστικά στη θέση που τους αξίζει. Στο περιθώριο. Και πολλούς από αυτούς στο ακροατήριο της δικαιοσύνης. Και επειδή αυτό το γνωρίζουν καλά, γίνονται ακόμη πιο χυδαίοι και πιο επιθετικοί».

Δεν παραγράφεται η πολιτική ευθύνη

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τις αντιδράσεις ορισμένων εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση Novartis και παρατήρησε: “Δεν μπορούν, πλέον, ούτε τα προσχήματα να κρατήσουν. Τι λένε λοιπόν όχι σε μας, αλλά στον ελληνικό λαό; Δεν μας λένε πια ότι είναι αθώοι. Αυτό το έχουν χάσει και ξεχάσει. Αλλά μας λένε πως ότι κι αν έγινε, έχει παραγραφεί. Γιατί η μίζα, λένε. είναι μέρος των καθηκόντων ενός υπουργού. Αυτή ακριβώς η πολιτική αναισθησία και ο κυνισμός είναι ο πυρήνας της ηθικής του παλιού καθεστώτος στη χώρα”.

“Απέναντι στον κυνισμό του πολιτικού λόγου υπάρχει η συλλογική μνήμη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Τίποτα και κανένας δεν ξεχνιέται. Δεν παραγράφεται η χρεοκοπία του τόπου. Δεν παραγράφεται η κατάρρευση των ταμείων. Δεν παραγράφεται η διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων. Δεν παραγράφεται η πολιτική ευθύνη όλων αυτών που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας”..

Ο Μητσοτάκης είναι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε σε όσους εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας: “Δεν μας αγγίζουν. Μας τιμούν”.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι “ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της συμπόρευσης με την ακροδεξιά και, φυσικά, με τον άνθρωπο που συμβολίζει αυτό το σχέδιο, τον κ. Βέμπερ”.

Χαρακτήρισε τον κ. Βέμπερ “έναν γνήσιο ανθέλληνα πολιτικό, υποστηρικτή του GREXIT, που ήθελε να τιμωρήσει τους Ελληνες γιατί σήκωσαν κεφάλι και είναι σήμερα ο πιο στενός φίλος του κ. Μητσοτάκη και θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν”.

Το δίλημμα των εκλογών

“Όπως στην Ευρώπη, έτσι και στην Ελλάδα, το δίλημμα είναι σαφές”, είπε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο καθαρό το δίλημμα, τόνισε και εξήγησε: “Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι η πλέον ξεκάθαρη αποτύπωση του πιο σκληρού και εκδικητικού νεοφιλελευθερισμού. Και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν:

-Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους

-Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς

-Το ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

-Την κατάρρευση των μισθών και την εργασιακή απορρύθμιση ή την αύξηση των μισθών και την προστασία της εργασίας

-Τα δωράκια στην ολιγαρχία ή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα

-Δηλαδή την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών.

Δημοφιλέστερα

To Top