Διεθνή

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: Τραγικός πατέρας έψαχνε στους δρόμους την οικογένειά του που σκοτώθηκε

Ο Μπεν Νίκολσον έχασε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του μπροστά στα μάτια του  – Μετά το μακελειό κυκλοφορούσε με αίματα στους δρόμους σε σοκ και ζητούσε να μάθει για τους δικούς του ανθρώπους

Ολοένα και περισσότερες οικογενειακές τραγωδίδες βγαίνουν στο φως, όσο περνούν οι ώρες από το μακελειό στη Σρι Λάνκα, που προκάλεσε τον θάνατο 290 ατόμων και τον τραυματισμό 500.

Μετά τον μεγαλομέτοχο της Asos, που έχασε τα τρία από τα τέσσερά του παιδιά, ένας άλλος πατέρας, ο Μπεν Νίκολσον έχασε την οικογένειά του μπροστά στα μάτια του.΄

Ο βρετανός Μπεν Νίκολσον βρισκόταν στο ξενοδοχείο Sangri σστο Κολόμπο, όταν έγινε η επίθεση, μαζί με τη 42χρονη σύζυγό του, Ανίτα, τον 11χρονο γιο τους, Άλεξ και τη νεώτερη κόρη τους. Και οι τρεις σκοτώθηκαν, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχές.΄


ben_nicholson_family

Μετά το μακελειό, ο Μπεν Νίκολσον τριγυρνούσε στους δρόμους με αιματοβαμένο πουκάμισο, σύμφωνα με έναν γιατρό στο τμήμα περιστατικών διαλογής έκτακτης ανάγκης στο νοσοκομείο του Κολόμπο, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Τον είδα καλυμμένο με αίμα, περπατούσε πάνω-κάτω. Μου μίλησε δύο φορές, ρωτούσε για την οικογένειά του», είπε ο γιατρός. Ο Μπεν ήταν τελείως μόνος του. Ο γιατρός ένιωσε άσχημα γι’ αυτόν, όμως με τόσους νεκρούς και ετοιμοθάνατους ανθρώπους, δεν είχε περισσότερο χρόνο να του μιλήσει. Ο Μπεν έφυγε και συνέχισε να αναζητά την οικογένειά του.

Ο Μπεν δεν έκλαιγε. Βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και σοκ, ενώ προσπαθούσε να μάθει τι είχε συμβεί στους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η σύζυγό του εργαζόταν στη Σιγκαπούρη, σε υψηλόβαθμη θέση εταιρείας, ενώ ο Μπεν Νίκολσον ήταν συνέταιρος σε δικηγορική εταιρεία, με ειδίκευση στην ασφαλιστική νομοθεσία.


ben_nicholson_wife

Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη Σρι Λάνκα

Οι αρχές προχωρούν στην κήρυξη καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διευκολύνουν, όπως υποστηρίζουν, τις έρευνες και να παρακάμψουν τις δικαστικές αρχές.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η άγνωστη ισλαμιστική ομάδα National Thowheed Jamath, τα μέλη της κατηγορούνται ότι έχουν ανατινάξει τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στο νησί του Ινδικού Ωκεανού. Οι αρχές εκτιμούν ότι η ομάδα έδρασε με στήριξη διεθνούς δικτύου και στρέφουν τις έρευνές τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι βομβιστές των επιθέσεων της Κυριακής είχαν την εθνικότητα της Σρι Λάνκα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπήρχαν προειδοποιήσεις τις προηγούμενες μέρες πριν το μακελειό.

Δημοφιλέστερα

To Top